İletişim

tribellabella@gmail.com

29 Nisan 2013 Pazartesi

Elde yoğurma kısır


Kısırı sevmeyen yoktur. Besleyici ve lezzetlidir. Fakat şimdi sizlere tarifini vereceğim kısır biraz farklı.  Çiğköfte gibi elde yoğurarak hazırlanıyor. Lezzetini sorarsanız deneyenlerden tam not alıyor. Bu tarif için Rabia’ya teşekkürler. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 Kg ince bulgur
2 büyük baş soğan
4 yemek kaşığı salça
¾ su bardağı sıvı yağ (Tercihen zeytinyağı)
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Arzu edilen ölçüde pul biber/isot
Arzu edilen ölçüde tuz
Marul/Roka
Hazırlanışı:
1-İnce bulguru aldığı ölçüde sıcak suyla ıslatalım
2- Üzerine limon suyu, zeytinyağı, salça ve soğanı ekleyip karıştıralım.
3- 5 dk kadar yoğurup pulbiber haricindeki baharatları ve tuzu  ekleyerek macun kıvamını alana dek yoğurmaya devam edelim.
4- İsteğe göre pulbiberi ilave ederek, maydanozları da ekleyelim. Maydonozlar ölmeden köfte şeklini vererek arzuya göre marul ve rokayla servis edelim.
Afiyet olsun


1 yorum:

  1. Güzel oluyor :) Teşekkürler paylaşım için. Site de hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil