
Malzemeler:
1 Kg ince bulgur
2 büyük baş soğan
4 yemek kaşığı salça
¾ su bardağı sıvı yağ (Tercihen zeytinyağı)
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Arzu edilen ölçüde pul biber/isot
Arzu edilen ölçüde tuz
Marul/Roka
Hazırlanışı:
1-İnce bulguru aldığı ölçüde sıcak suyla ıslatalım
2- Üzerine limon suyu, zeytinyağı, salça ve soğanı ekleyip
karıştıralım.
3- 5 dk kadar yoğurup pulbiber haricindeki baharatları ve
tuzu ekleyerek macun kıvamını alana dek
yoğurmaya devam edelim.
4- İsteğe göre pulbiberi ilave ederek, maydanozları da
ekleyelim. Maydonozlar ölmeden köfte şeklini vererek arzuya göre marul ve
rokayla servis edelim.
Afiyet olsun
Güzel oluyor :) Teşekkürler paylaşım için. Site de hayırlı olsun :)
YanıtlaSil