İletişim

tribellabella@gmail.com

Hamur İşleri


Lazanyadan Yalancı Su Böreği

Malzemeler 
1 adet yufka
14 yaprak lazanya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
200 gram beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
4-5 sap ince doğranmış maydanoz

Hazırlanışı
Bir kapta beyaz peynir ve maydanozu iyice karıştırın. Tepsinizi yağlayın. Büyükçe bir tencerede kaynayan suya tuz ve sıvıyağı ekleyin. Lazanyaları kaynayan suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada lazanya yapraklarının çok haşlanmamasına özen gösterin. Haşlanan lazanya yapraklarını soğuk sudan geçirip ayırın. Arada yırtılırlarsa dert etmeyin belli olmuyorlar. Başka bir kapta yumurta, eritilmiş tereyağı ve sütü çırpın. Tepsiye kenarları dışarda kalacak şekilde yufkayı yayın. Hazırladığınız yumurtalı sostan fırça ile üzerine sürün. Ardından haşlanan lazanya yapraklarını tek tek döşeyerek her yaprağın arasına yumurtalı karışımdan sürün ve ardından peynir ve maydanozdan oluşan harcınızdan ekleyin. Tüm yapraklar bitene kadar bu şekilde devam edin. Son olarak kaşar peyniri rendesini en üste serpin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder